Manapság az ülőmunka és a mozgásszegény életmód miatt számos problémával, sajgó ízületek, hát, derék és egyéb fájdalmakkal keresik fel a szakorvosokat. A fájdalmas tünetek enyhítésére gyakran írnak fel fizioterápiás kezeléseket. Elmondható, hogy a fizioterápia igen hatékony a mozgásszervi panaszok esetén.

A fizioterápia, mint gyűjtőfogalom olyan módszereket tartalmaz, amelyek a természetes energiákra épülő kezelésekkel érik el pozitív hatásukat.

A fizikoterápia ezen belül egy szűkebb fogalom, ebben a komplex kezeléssorozatban gyógyszerek nélkül, az elektromos áram segít a beteg problémáinak megoldásában. Orvosi kutatások alátámasztják, hogy a módszer természetes és biztonságos.

Fizioterápiás kezeléseket számos helyen el lehet érni: kórházak, rendelőintézetek mellett gyógyfürdőkben és wellness központokban és hotelekben is biztosítana ilyen szolgáltatást. Az utóbbi évekre jellemző, hogy a gyógy-szállók, kastélyszállók, különösen a hosszú hétvégék alatt teltházzal üzemelnek. A magyar családok körében igen népszerűek, mivel a szállások komplex ajánlattal csábítják a vendégeket, és különféle igényeket kiszolgálnak. A betegek, abban az esetben, ha rendelkeznek háziorvosi beutalóval, akkor a hotelek wellness részlegén akár tb által finanszírozott módon vehetik igénybe a kezeléseket.

A turizmus, aktív pihenés reflektorfénybe kerülésével, az egészségmegőrzés is életformává vált. Ez a tény átalakította és megnövelte mind az egészségügy mind a gyógy szolgáltatók munkaerőigényét. Sokan gondolják úgy, hogy a fizioterápiás asszisztens végzettséggel hosszú távú munkalehetőséget biztosíthatnak maguknak. Ezt az elképzelés támogatja, hogy sokoldalúan el lehet helyezkedni, mivel egyre több a magán egészségügyi központ, és gyógyfürdő keres szakembert.